koptekst
pijlvorig Vorige tocht De parcoursbouwer is
Cees van den Berg
Volgende tocht pijlvolgend
Scheidingslijn

Startlocatie:

SV Voorwaarts,
Kerklaan 2a, 7391 AN Twello.

Finishlocatie:

Gasterij de Patron,
Kerklaan 1, 7391 AN Twello.

Afstanden tijdens deze tocht:

Circa 6 - 12 - 22 - 34 en 45 km.

WS78 en Corona:

De basismaatregelen worden nageleefd, zoals thuisblijven bij klachten en handen wassen.

Inschrijven:

Deelnemen kan op 3 manieren:

Inschrijf­kosten (incl. soep-koffie-fruit):

Voor alle afstanden € 5,50 of € 4,50 (KWBN pas) of € 0,00 (WS78 lid)
(inclusief een consumptie-muntje voor het klompenfeest ook in te leveren op de finish locatie).

Groepen van 8 personen of meer € 4,00 p.p.

Starttijden:

De startlocatie -en daarmee het start­bureau voor aanmelden cq inschrijven- gaat pas vanaf 8.00 uur open.

Men kan kiezen om van te voren digitaal in te schrijven of ter plaatse in te schrijven.
Men heeft de keuze uit de volgende starttijden:

WS78 wil graag dat u zoveel mogelijk per pin/digitaal betaald en niet meer contant.

Bereikbaar per trein:

Station Twello is gelegen aan het spoor tussen Apeldoorn en Deventer.
Vanaf het station staan er pijlen naar de start.
Check uw reis vooraf via reisplanner of de app.

Parkeren:

In de omgeving van de start­locatie.

Sluiting:

Voor alle afstanden 17.30 uur

Scheidingslijn
Start

Startlocatie.

Ter gelegenheid van het klompenfeest hebben we samen met het Klompenfeest en SV Voorwaarts een wandeltocht gemaakt van 6, 12, 22, 34 en 45 km.

We starten vandaag vanuit Duistervoorde (Twello) bij SV Voorwaarts en lopen via het kabouterdorp door Het Bruggenbosch. De 6 km gaat via het klompenfeest naar de finish.

Cruysvoorde

Cruysvoorde.

De andere afstanden gaan langs Cruysvoorde over landgoed het Hunderen naar de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk. De houtzagerij is vandaag samen met de klompenmakerij voor ons in werking. Hier is onze koffie- en soeppost. De 12 km gaat via het klompenfeest naar de finish.

De overige afstanden gaan door landgoed het Schol, langs de Bolwerkersmolen naar de Ossenwaard en door de uiterwaarden langs de IJssel naar Terwolde. Halverwege buigt de 22 km af en gaat via landgoed Dijkhof terug naar de Stoomhoutzagerij om samen met de 12 km terug te gaan.

De 34 km gaat na de rust bij Brasserie Kriebelz naar het gebied tussen Terwolde en Nijbroek naar molen de Ooievaar en sluit via mooie landelijke paden aan bij de 22 km.

De 45 km gaat verder richting Welsum door landwegen, over de IJsseldijk en door de uiterwaarden. We passeren een voormalig kleigat dat nu een uniek vogelgebied is geworden. Onderweg zien we verdedigingswerken van de IJssellinie die we aan de koude oorlog hebben overgehouden. We gaan met de pont de IJssel over naar Olst. Ons volgende rustpunt is bij Hier en Nu.

We lopen over mooie landelijke wegen en onverharde paden, waar we ook verdedigingswerken uit de koude oorlog zien en gaan naar landgoed de Haere via Nieuw Rande. Dan gaan we naar de uiterwaarden van de IJssel en zien aan de overkant van de IJssel waar we op de heenweg hebben gelopen. Langzamerhand zien we Deventer liggen met z'n karakteristieke skyline en lopen dicht langs de IJssel door de uiterwaarden onder de spoorbrug de Welle kade op, zien aan de overkant het IJsselhotel liggen en links wat restanten van de oude stadsmuur.

Deventer

De skyline van Deventer.

We steken met het pontje de IJssel over en lopen over de Worp naar de Stoomhoutzagerij toe en sluiten aan bij de overige afstanden. Voor zover mogelijk lopen we over onverharde paden en voor veel mensen over minder bekende stukjes in de natuur. We hopen dat u van de Klompenfeestroute gaat genieten. Dit alles is mede mogelijk gemaakt worden door de medewerking van de Gemeente Voorst, Voorst actief, fam. Aalpoel (de Wueste), de eigenaren van het Bruggenbosch, de Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk, fam. Kloosterboer (landgoed Zorgvliet), St IJssellandschap, Van Hees versmarkt.

Scheidingslijn

 

    pijlomhoog
Boven­zijde pagina
Verslagen en foto's
pijlomlaag
   

 

Deze pagina is bijgewerkt op 31-10-2022 om 09:42 uur